June 17

Berkshire Pond House / David Jay Weiner

first_img 2013 ArchDaily 2013 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/444955/berkshire-pond-house-david-jay-weiner Clipboard United States Save this picture!© Tony Morgan+ 22 Share “COPY” CopyHouses•Becket, United States CopyAbout this officeDavid Jay WeinerOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBecketHousesUnited StatesPublished on November 06, 2013Cite: “Berkshire Pond House / David Jay Weiner” 06 Nov 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/444955/berkshire-pond-house-david-jay-weiner Clipboard Photographs:  Tony Morgan “COPY” Year: center_img Architects: David Jay Weiner Area Area of this architecture project Berkshire Pond House / David Jay Weiner Year:  Builder:Jim De LorenzoCity:BecketCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tony MorganText description provided by the architects. This project is a response to a client’s desire to build a family weekend house on a densely wooded sloping site with stunning views overlooking a beautiful pond and the Berkshire Hills beyond. The house is approximately 5,000 sq. ft. and conceived as a folded volumetric “sheet” enclosure that wraps and folds into itself to form and define the major interior spaces, and tie the house with the landscape. Save this picture!© Tony MorganThe entry is approached through a gravel courtyard with stone steps leading to glass entry doors. Wood siding continues inside the entry vestibule to blur the distinction between the interior and exterior. The primary interior space is used for living, dining and a two-story tall kitchen, which acts as the metaphorical heart of the house. A screen porch extends off the dining area to look out over the pond and surrounding woods. The second floor spaces include a master bedroom suite with private deck areas off the master bedroom and bathroom, and four children’s bedrooms with shared bathrooms adjacent to the bedrooms. The ground floor space is used principally as a playroom for billiards and as a media room, but also includes a kitchenette, sauna, wine cellar and mechanical spaces tucked into the back of the structure against the sloping landscape. A large terrace is located off the ground floor, which acts as an “outdoor room” for children’s activities with planned access to a future dock for boating, swimming and family gatherings. The house has also has been designed for the addition of a future elevator.Save this picture!© Tony MorganThe house is designed to be economical both in construction and maintenance akin to the classic modern Case Study Houses of the last century. Green features include the use of recyclable materials, a closed loop geothermal heating and cooling system, and solar collectors to supplement the grid system. As much of the site as possible has been left undisturbed and restored to natural growth, and for preservation of the surrounding wetlands and wild flowers. Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessBaohua Chinese Painting Research Institute / Wang Deng YueSelected ProjectsThe Gherkin: How London’s Famous Tower Leveraged Risk and Became an IconArticles Share Projects Structural Engineer: Robert Silman Associates Photographs Houses Berkshire Pond House / David Jay WeinerSave this projectSaveBerkshire Pond House / David Jay Weiner Area:  5000 ft² Area:  5000 ft² Year Completion year of this architecture project last_img

Tags: , , , , , , , , , , ,
Copyright 2021. All rights reserved.

Posted June 17, 2021 by admin in category "qrmgedtz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *